Hva er dirt bike girls?

Dirt bike girls er et gjeng med jenter og damer som brinner for motocross og enduro! Sammen bygger vi en kultur i Norden. Alle er velkomne, uansett om du er nybegynner eller erfaren. Vi arrangerer treningssamlinger, eventer, kurser, har et eget jenteteam, samt deler tips, bilder og videor med hverandre. Vi skaper samhold og opplevelser og har det veldig gøy når vi kjører sammen!

Hvordan blev dirt bike girls til?

For ca 3 år siden startet planleggingen og jobben for å samle jenter og damer som driver med motocross og enduro, samt rekruttere inn nye jenter i vår fantastiske sport. Vi opplevde at mange jenter følte seg alene og vi fikk stadig høre historier/skrekkeksempel på jenter og damer som hadde opplevd frekke kommentarer og de følte seg ikke helt velkommen på banene rundt om. De fleste vi har møtt på baner har vært vennlige og hjelpsomme, men det er samtidig et tøft miljø og en mannsdominert sport. Dessverre så har det forekommet ufine kommentarer og at jentene og damene ikke har følt seg velkommen. På bakgrunn av dette besluttet vi å skape en «klubb» som støttet og inkluderte damer og jenter innom motocross og enduro, og dirt bike girls ble stiftet.

Hvordan jobber vi?

Vi har skapt en kultur der vi løfter hverandre og skaper samhold. Vi prøver å se, å inkludere alle jenter og damer. Vi har medlemmer fra 5 års aldre opp til 65. Alle er velkommen hos oss uansett nivå, fra nybegynner til de som ønsker å satse. Vi ønsker å være ett støtteapparat og en heiagjeng for hverandre og skape gode opplevelser og minner. Vi i dirt bike girls jobber målrettet med å trygge jentene og damene, gjennom å gi de kunnskap, hjelp til å trene opp kjøreferdigheter og dette gir sammen bedre selvfølelse. Lukkede treningssamlinger kun for damer og jenter, mekkekurs, foredrag om mestringsfølelse, foredrag om kosthold og bevissthet rundt skadeforebyggende trening er aktiviteter vi har satt i gang.

Hva har vi oppnådd?

2017, 2018 og 2019 har vært fantastiske år med masse opplevelser. I mars 2017 startet vi dirt bike girls AS og etter det har det vært full fart. Vi har hatt stand på MC messa, arrangert prøvekjøring og mekkekurs. Vi har vært med i radio direktesendt på 9-timen med Andre Villa, vi har blitt filmet av finn.no med Fredric Aasbø. Vi har arrangert jentecamp på Kongsvinger med Pål-Anders Ullevålseter, samt sommercamp på Arvika med 40 damer og jenter. Vi fikk nesten full grind i dameklassen på Gultvedt Grand Prix. Vi har hatt dobbeltside i Romerikes Blad, artikkel i Glåmdalen, reavisa.no, nwt.se, byavisa i Tønsberg og vært synlig i TV2.

MEN det viktigste av alt er hvordan dirt bike girls har påvirket livet til flere jenter og damer. Vi har fått svært fine tilbakemeldinger. Historier fra foreldre der deres datter har hatt den «beste helgen i hele sitt liv». Små jenter som har kommet frem å sagt at dirt bike girls har forandret livet deres, fortellinger om at de tidligere så en eller annen jente på banen, men ikke turte å gå frem å snakke, men nå når de ser de er i dirt bike girls får de mot til å ta kontakt.

Medlemsantallet i dirt bike girls øker nesten hver dag, i skrivende stund er det 145 stykker som har meldt seg inn, medlemmer og teamførere fra hele Norge og også noen fra Sverige. Vi har også 3 team, et på Østlandet, et på Vestlandet og et Team Mini Girls for de minste.

Sammen er vi dirt bike girls! -United by passion!!

GIRLPOWER! YAY!

Bli medlem nå!

arrow
Les mer her!

Vi som har startet dirt bike girls:

Les mer om oss her!

Zandra Norum

Anita Pedersen

Les mer om oss her!